Meet- en regeltechniek

Afstemming van klimaat- en energiesystemen

Met behulp van meet- en regeltechniek kan uw energie- of klimaatsysteem worden afgesteld voor optimaal gebruik.

Regeltechniek is de techniek die ervoor zorgt dat een klimaat- of energiesysteem de vooraf vastgestelde (gewenste) resultaten genereert. De uitkomsten van het systeem worden gemeten en vergeleken naast de gewenste resultaten. Wanneer het systeem nog niet voldoet, wordt het net zolang bijgesteld tot dat het wel aan de verwachtingen voldoet.
De meettechniek zorgt ervoor dat de uitkomsten van klimaat- of energiesystemen in meetbare grootheden kunnen worden vertaald. Met deze grootheden worden vervolgens de prestaties van een systeem gemeten en geanalyseerd. De analyseresultaten vormen de input voor de regelsystemen.

In de meet- en regeltechniek draait alles om de afstemming van bijvoorbeeld een klimaat- of een energiesysteem op de wensen en eisen van de klant. Daarvoor is inzicht in zowel de totale omgeving (musea, ziekenhuizen, kantoor- en bedrijfspanden, fabriekshallen, sporthallen en sportvelden, zwembaden, zorgcentra, etc.)waarin deze systemen functioneren nodig, als inzicht in de regelkringen die deze systemen beheersen.

M en R Techniek De Jong beheerst het vak meet- en regeltechniek door jarenlange ervaring en expertise als geen ander.

Kennis en ervaring

Onze ervaring en expertise op het gebied van meet- en regeltechniek betreft:

  • De ontwikkeling van klimaatprogramma’s en regelingssoftware
  • Installatie en in gebruik neming nieuwe klimaatbeheersingssystemen en -installaties
  • Optimalisatie bestaande klimaatbeheersingsinstallaties
  • Optimalisatie bestaande installaties
  • Digitale schakel en besturingstechniek
  • Warmte- en koude techniek
  • De toepassing van monitoringsoftware

meet- en regeltechniek

Duurzame meet- en regeltechniek

Tegenwoordig is meet- en regeltechniek haast synoniem met duurzaamheid. Het heeft grote invloed op het energieverbruik van allerlei soorten klimaat- en energiesystemen. Daarnaast speelt de toepassing van duurzame materialen in de meet- en regeltechniek een belangrijke rol.
De levensduur van toegepaste meet- en regeltechnieksystemen is onderdeel van duurzaamheid. Door het gebruik van de beste en meest duurzame onderdelen geven wij 15 jaar garantie.

Partner

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw meet- en regeltechniek, dan zijn wij u graag van dienst. Wij kunnen u zowel de zorg voor uw gehele klimaat- of energie-installatie uit handen nemen of de meet- en regeltechniek van een deel van uw installatie voor onze rekening nemen.

Meer weten over onze meet- en regeltechniek?

Wilt u meer weten over wat de meet- en regeltechniek van M. enR. Techniek De Jong uit Harmelen, Utrecht voor de klimaatbeheersing in uw bedrijf of woning kan betekenen, neem dan contact op via het formulier op deze website of bel ons. Mailen mag natuurlijk ook. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en vooral de kansen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Geef een reactie